Du behöver
- 1 kg färska blåmusslor
- 1 st liten gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 st röd chilifrukt
- olivolja
- 2 msk finhackad färsk koriander
- 0.5 tsk salt
- 0.25 st fiskbuljongtärning
- 1.5 dl vitt vin
- 2 dl vispgrädde
Servering
färsk koriander
bröd
Gör så här
Tvätta musslorna i kallt vatten. Kasta dem som inte sluter sig när du knackar på dem.
Hacka löken och pressa eller riv vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Fräs lök, vitlök och chili i olja i en stor gryta. Löken och chilin ska bli mjuka och glansiga.
Tillsätt koriander, salt, buljongtärning, vin och grädde. Låt koka ihop i någon minut.
Tillsätt musslorna och koka under lock i 5–10 minuter tills musslorna öppnar sig. Skaka grytan efter halva tiden. Släng de musslor som inte öppnat sig.
Toppa med koriander och servera med gott bröd.
Blåmusslor känns alltid festligt. Här i en sås smaksatt med koriander och chili.