Du behöver
- 2 msk havregryn + 1 tsk potatismjöl
- 0.5 dl vatten
- 200 g köttfärs
- 1 tsk salt 1 krm svartpeppar
- 1 st ägg
- 0.5 dl rödbeta finhackad inlagd
- 1 msk schalottenlök finhackad
- 1 msk ättiksgurka finhackad
- 1 msk smör eller margarin till stekning
- 4 tsk kapris till garnering
Gör så här
1
Låt havregryn och potatismjöl svälla med vatten cirka 5 minuter. Rör köttfärsen smidig med salt och peppar, tillsätt ägget och grynmassan och arbeta fort ihop färsen. Rör slutligen ner hacket.
2
3
Forma fyra biffar. Stek dem cirka 2 minuter på varje sida i drygt medelvarm stekpanna tills de är precis genomstekta. Toppa med kapris.
4
5
Koka 500 gram skalad och bitskuren potatis. Stöt potatisarna och späd med 1 deciliter mjölk, smaka av med salt och vitpeppar. Värm 1 deciliter ärter i mikron och vänd ner i moset.