Bakad potatis med räkröra

Du behöver 4 st bakpotatisar 1 kg räkor med skal (eller 400 g skalade av god kvalitet) Örtmajonnäs 1 dl dill fint skuren 1 dl...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st bakpotatisar
  • 1 kg räkor med skal (eller 400 g skalade av god kvalitet)

Örtmajonnäs

1 dl dill fint skuren
1 dl gräslök fint skuren
1 näve bladspenat (20 g) hackad
2.5 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 st äggula
1 msk vitvinsvinäger
salt

Till servering

grönsallad och vinägrett

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skölj potatisarna och stick några hål i dem med en sticka. Baka potatisarna mitt i ugnen på galler i cirka 40 minuter tills de är genomlagade.

3

Skala räkorna.

4

Majonnäs (Stav)mixa örter och spenat med 2 msk av rapsoljan. Vispa ihop senap, äggula och vinäger och tillsätt sedan resten av rapsoljan lite i taget under vispning.  Blanda ner de mixade örterna i majonnäsen. 

5

Vänd ihop räkorna med några matskedar av örtmajonnäsen. Inte för mycket, bara så att det blir en fast röra.

6

När potatisarna är klara skär kryss i dem. Tryck till från sidorna så att krysset öppnar sig. Toppa med räkröra och servera med resten av majonnäsen och en god sallad.


Kommentar:
Bakpotatisen går också att tillaga i mikro: Stick några hål i varje potatis. Mikra en potatis i taget på högsta effekt i 7–8 minuter tills den är genom­lagad. Låt de färdiga potatisarna vila i folie tills alla är klara.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top