RECEPT FRÅN IK

Bakad cheesecake med färska bär

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 80 minuter
8 bitar

Du behöver

  • 300 g digestivekex
  • 100 g smält smör
  • Fyllning

  • 600 g färskost av philadelphiatyp
  • 250 g ricotta
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 4 st ägg
  • 3 msk mannagryn
  • 3 msk grädde
  • 1 st lime saften
  • Till garnering

  • 2 dl tjock yoghurt
  • färska bär
  • 2 msk florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten och sidor på en springform (22 diameter i diameter) med bakplåtspapper.

2

Finfördela kexen i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen i botten på formen. Ställ formen i frysen.

3

Vispa ihop färskost och ricotta i en bunke, använd elvisp. Rör i sockret och vaniljpulver. Rör sedan i äggen, ett i taget. Tillsätt mannagryn och blanda ihop. Rör i grädde och limesaft.

4

Häll ostsmeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 50–60 minuter, eller tills cheesecaken är genomgräddad, känn med provsticka. Låt kallna. 

5

Lägg cheesecaken på ett serveringsfat. Toppa med yoghurt och bär. Sikta över florsocker. 

6

Tips: Mannagryn i smeten gör att cheesecaken får en bra fast konsistens.


Kommentar:
En bakad cheesecake toppad med yoghurt och färska bär blir en riktigt maffig dessert.

Recept