Bakad cheesecake med färska bär

En bakad cheesecake toppad med yoghurt och färska bär blir en riktigt maffig dessert.

Tillagningstid: 80 minuter
8 bitar

Du behöver

  • 300 g digestivekex
  • 100 g smält smör

Fyllning

600 g färskost av philadelphiatyp
250 g ricotta
1.5 dl strösocker
0.5 tsk vaniljpulver
4 st ägg
3 msk mannagryn
3 msk grädde
1 st lime saften

Till garnering

2 dl tjock yoghurt
färska bär
2 msk florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten och sidor på en springform (22 diameter i diameter) med bakplåtspapper.

2

Finfördela kexen i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen i botten på formen. Ställ formen i frysen.

3

Vispa ihop färskost och ricotta i en bunke, använd elvisp. Rör i sockret och vaniljpulver. Rör sedan i äggen, ett i taget. Tillsätt mannagryn och blanda ihop. Rör i grädde och limesaft.

4

Häll ostsmeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 50–60 minuter, eller tills cheesecaken är genomgräddad, känn med provsticka. Låt kallna.

5

Lägg cheesecaken på ett serveringsfat. Toppa med yoghurt och bär. Sikta över florsocker.

6

Tips: Mannagryn i smeten gör att cheesecaken får en bra fast konsistens.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top