Du behöver
- 300 g digestivekex
- 100 g smält smör
Fyllning
600 g färskost av philadelphiatyp
250 g ricotta
1.5 dl strösocker
0.5 tsk vaniljpulver
4 st ägg
3 msk mannagryn
3 msk grädde
1 st lime saften
Till garnering
2 dl tjock yoghurt
färska bär
2 msk florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten och sidor på en springform (22 diameter i diameter) med bakplåtspapper.
Finfördela kexen i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen i botten på formen. Ställ formen i frysen.
Vispa ihop färskost och ricotta i en bunke, använd elvisp. Rör i sockret och vaniljpulver. Rör sedan i äggen, ett i taget. Tillsätt mannagryn och blanda ihop. Rör i grädde och limesaft.
Häll ostsmeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 50–60 minuter, eller tills cheesecaken är genomgräddad, känn med provsticka. Låt kallna.
Lägg cheesecaken på ett serveringsfat. Toppa med yoghurt och bär. Sikta över florsocker.
Tips: Mannagryn i smeten gör att cheesecaken får en bra fast konsistens.