Baconlindade majskycklingbröst

Du behöver 1 st timjan knippa färsk 8 skiva bacon 4 st majskycklingbröst smör smält honung soja 4 st majskolvar 2 dl mjölk 1 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st timjan knippa färsk
  • 8 skiva bacon
  • 4 st majskycklingbröst
  • smör smält
  • honung
  • soja
  • 4 st majskolvar
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde (valfri fetthalt)
  • salt
  • strösocker
  • vitpeppar nymalen
  • brysselkål delad och förvälld
  • grönkål förvälld
  • potatis skuren i skivor och förvälld
  • olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 5 st ansjovisfiléer + lite spad

Gör så här

1
Lägg timjan i en ugnssäker form. Linda baconskivorna runt kycklingfiléerna. Placera dem ovanpå timjanbädden. Pensla köttet med smör, honung och soja. Sätt in i 175 graders ugnsvärme. Grädda i 20–25 minuter. Ös då och då. Skär av majskornen från kolvarna. Koka kornen i mjölk och grädde i cirka 15 minuter.

2
Mixa majskrämen och sila den sedan. Salta, sockra och krydda med vitpeppar. Fräs kålsorter och potatis i olja och tillsätt vitlöken. Smaka av med salt. Tillsätt ansjovisen och lite vit-peppar.

3
Placera kål och potatis i mitten på tallrikar. Fördela kycklingbrösten. Slå på lite av skyn och slingra av majskrämen runt omkring.

4
Garnera med timjan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top