Du behöver
- 1 st timjan knippa färsk
- 8 skiva bacon
- 4 st majskycklingbröst
- smör smält
- honung
- soja
- 4 st majskolvar
- 2 dl mjölk
- 1 dl grädde (valfri fetthalt)
- salt
- strösocker
- vitpeppar nymalen
- brysselkål delad och förvälld
- grönkål förvälld
- potatis skuren i skivor och förvälld
- olivolja
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 5 st ansjovisfiléer + lite spad
Gör så här
1
Lägg timjan i en ugnssäker form. Linda baconskivorna runt kycklingfiléerna. Placera dem ovanpå timjanbädden. Pensla köttet med smör, honung och soja. Sätt in i 175 graders ugnsvärme. Grädda i 20–25 minuter. Ös då och då. Skär av majskornen från kolvarna. Koka kornen i mjölk och grädde i cirka 15 minuter.
2
Mixa majskrämen och sila den sedan. Salta, sockra och krydda med vitpeppar. Fräs kålsorter och potatis i olja och tillsätt vitlöken. Smaka av med salt. Tillsätt ansjovisen och lite vit-peppar.
3
Placera kål och potatis i mitten på tallrikar. Fördela kycklingbrösten. Slå på lite av skyn och slingra av majskrämen runt omkring.
4
Garnera med timjan.