Avokadosallad med grapefrukt

Du behöver 2 st blodgrape 2 st avokador 1 dl pinjekärnor 0.5 st röd chilifrukt urkärnad 70 g ruccola 2 msk olivolja salt och nymalen...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st blodgrape
  • 2 st avokador
  • 1 dl pinjekärnor
  • 0.5 st röd chilifrukt urkärnad
  • 70 g ruccola
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Skär bort skalet och allt det vita på grapefrukterna och skär ut hinnfria klyftor ner i en skål.

Pressa saften ur skroven. Dela avokadorna, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet med en stor sked. Skär det i tunna klyftor.  

2

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna, tills de börjar dofta och får fin färg. Dela och kärna ur chilin och skiva den fint.

Lägg upp rucola, grapefruktfiléer och avokado på fyra assietter. Blanda grapefrukt-saften i skålen med olivolja och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över sallad-erna och toppa med pinje-nötter och chili.


Kommentar:
Grapefrukt och chili ger frisk beska och lite sting åt den här enkla förrättssalladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top