Avokado- och apelsinsallad

Du behöver 2 st avokado 1 st gulbeta liten 1 st apelsin 1 st rödlök liten 0.5 st apelsin saften 2 msk olivolja eller rapsolja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st avokado
  • 1 st gulbeta liten
  • 1 st apelsin
  • 1 st rödlök liten
  • 0.5 st apelsin saften
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 70 g blandad sallad t ex mangoldskott, babyspenat och rucola
  • flingsalt

Gör så här

1
Kärna ur, skala och skär avokado i klyftor. Skala och hyvla gulbetan tunt på en mandolin. Skala apelsinen med en kniv och skär ut skinnfria

2
filéer. Hyvla rödlöken tunt.

3
Blanda apelsinsaft och olja. Blanda ihop allt med salladsbladen och lägg upp på ett stort fat. Strö över flingsalt vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top