RECEPT FRÅN IK

Auberginepasta med chili och kanel

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • olivolja till stekning
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 st aubergine ca 300 g
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 4 st kvistar färsk rosmarin
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 msk honung
  • 1 krm malen kanel
  • 2 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • Till servering

  • nykokt pappardellepasta
  • riven pecorino
  • färsk rosmarin

Gör så här

1

Stek kycklingfärsen i 1 msk olja tills den får fin färg, ställ åt sidan.

2

Skär auberginen i tärningar, hacka lök och vitlök, kärna ur och strimla chilin. Stek auberginen i 2 msk olja i cirka 15 minuter på medelvärme, tills den är helt mjuk och har släppt vätska. Tillsätt lök, vitlök, chili och rosmarinkvistar, och fortsätt steka ett par minuter.

3

Rör ner kycklingfärsen och tillsätt tomater, honung, kanel och crème fraiche: låt puttra i 10 minuter. Fiska upp rosmarinkvistarna och smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pappardelle och riven pecorino.

4

Tips: Pastan går att göra helvegetarisk, skippa då kycklingfärsen och använd istället 2 stora auberginer. 


Kommentar:
Chili, kanel och honung ger pastasåsen en rund och fin smak med lite sting i. Den är också god att göra på lammfärs.

Recept