Asiatisk biff med lök

Du behöver 500 g biff utskuren i tunna skivor matolja till stekning salt och peppar 1 st gul lök skivad 1 st rödlök skivad 2...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g biff utskuren i tunna skivor
  • matolja till stekning
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök skivad
  • 1 st rödlök skivad
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 1/2 –1 st chili skivad
  • 0.5 msk ingefära riven
  • 1 dl japansk soja
  • 11 st cocktailtomater delade
  • 3 st salladslökar strimlade
  • jasminris till servering

Gör så här

1
Dela köttskivorna på längden till breda strimlor. Stek dem i het panna med olja, salta och peppra, lägg upp på fat.

2
Sänk värmen något, häll lite ny olja i stekpannan och fräs löksorterna (ej salladslök) och chilin i några minuter. Tillsätt ingefära och soja, låt koka upp. Vänd ner kött, tomater och salladslök. Låt det bli riktigt varmt och servera med nykokt jasminris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top