Du behöver
- 3 st vitlöksklyftor
- olivolja
- 400 g lammfärs
- 1 dl vitt vin
- 1 st burk kikärter
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2 msk tahine
- 2 st kanelstänger
- 0.5 msk spiskumminfrön
- 0.5 msk kardemumma
- salt och peppar
- kajennpeppar
- 1/2–1 st burk kokosmjölk
- 1 dl aprikoser hackade
- 2 dl matyoghurt
- 1 msk flytande honung
- hackad koriander
Gör så här
1
1 Hacka och fräs vitlöken i olivolja, blanda i lammfärs och bryn. Tillsätt vin, kikärter, buljongtärning, tahine, kanel, rostad och stött kummin och kardemumma. Smaka av med salt, peppar och lite kajenn.
2
2 Låt puttra tills vätskan kokat in. Tillsätt kokosmjölken och låt puttra några minuter. Rör ner aprikoserna.
3
3 Blanda matlagningsyoghurt med honung.
4
Servera med ris eller bulgur, honungsyoghurt och koriander.