Arabisk lammfärsgryta med honungsyoghurt

Du behöver 3 st vitlöksklyftor olivolja 400 g lammfärs 1 dl vitt vin 1 st burk kikärter 1 tärning grönsaksbuljong 2 msk tahine 2 st...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 400 g lammfärs
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st burk kikärter
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk tahine
  • 2 st kanelstänger
  • 0.5 msk spiskumminfrön
  • 0.5 msk kardemumma
  • salt och peppar
  • kajennpeppar
  • 1/2–1 st burk kokosmjölk
  • 1 dl aprikoser hackade
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • hackad koriander

Gör så här

1
1 Hacka och fräs vitlöken i olivolja, blanda i lammfärs och bryn. Tillsätt vin, kikärter, buljongtärning, tahine, kanel, rostad och stött kummin och kardemumma. Smaka av med salt, peppar och lite kajenn.

2
2 Låt puttra tills vätskan kokat in. Tillsätt kokosmjölken och låt puttra några minuter. Rör ner aprikoserna.

3
3 Blanda matlagningsyoghurt med honung.

4
Servera med ris eller bulgur, honungsyoghurt och koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top