Du behöver
Äppelkompott
4 st äpplen svenska fasta, t ex aroma eller belle de boskoop
2 dl strösocker
2 dl vatten
2 st kanelstänger
Mascarponeröra
250 g mascarponeost
1.5 dl florsocker
3 dl vispgrädde
75 g mandelbiskvier en halv påse
Garnering
kanelstänger
Gör så här
Skala och skär äpplena i tärningar. Blanda äppelbitar, socker, vatten och kanelstänger i en kastrull. Koka upp och låt småkoka tills äppelbitarna är mjuka, cirka 20 minuter, tiden varierar beroende på äppelsort. Sila bort och släng sockerlagen och låt äpplena kallna i kylen.
Blanda mascarponeost och florsocker i en bunke. Vispa grädden ganska hårt och blanda ner den i mascarponeblandningen.
Varva äppelkompott med mascarponeröra och mandelbiskvier i sex glas. Stick ner en kanelstång i varje. Servera genast, desserten är godast om biskvierna fortfarande är hårda.
Tips Mandelbiskvier kan ersättas med smulade finskorpor.