Äppeltrifle med mandelbiskvier

Äppelkompotten och mascarponeröran kan med fördel göras en dag i förväg och förvaras kallt tills den läckra desserten ska läggas ihop.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner

Du behöver

Äppelkompott

4 st äpplen svenska fasta, t ex aroma eller belle de boskoop
2 dl strösocker
2 dl vatten
2 st kanelstänger

Mascarponeröra

250 g mascarponeost
1.5 dl florsocker
3 dl vispgrädde
75 g mandelbiskvier en halv påse

Garnering

kanelstänger

Gör så här

1

Skala och skär äpplena i tärningar. Blanda äppelbitar, socker, vatten och kanelstänger i en kastrull. Koka upp och låt småkoka tills äppelbitarna är mjuka, cirka 20 minuter, tiden varierar beroende på äppelsort. Sila bort och släng sockerlagen och låt äpplena kallna i kylen.

2

Blanda mascarponeost och florsocker i en bunke. Vispa grädden ganska hårt och blanda ner den i mascarponeblandningen.

3

Varva äppelkompott med mascarponeröra och mandelbiskvier i sex glas. Stick ner en kanelstång i varje. Servera genast, desserten är godast om biskvierna fortfarande är hårda.

4

Tips Mandelbiskvier kan ersättas med smulade finskorpor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top