RECEPT FRÅN IK

Apelsinsallad med burrata

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st apelsiner
  • 0.5 st granatäpple kärnorna
  • 0.5 dl pistaschnötter rostade skalade
  • 1 msk sesamfrön gärna vita och svarta
  • 2 st burrataostar à 100 g
  • olivolja
  • myntablad
  • flingsalt, svartpeppar

Gör så här

1

Skär bort skalet och allt det vita från apelsinen med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor mellan segmenten. Plocka kärnorna ur granatäpplet.

2

Grovhacka pistaschnötterna. Rosta sesamfröna i en torr panna tills de börjar dofta och får lite färg. Låt svalna. Stöt sesamfröna lätt i mortel, för mycket större smakupplevelse.

3

Lyft upp burrataostarna ur sitt spad och lägg upp på ett fat. Lägg apelsinfiléer runtom, strö över granatäpple, pistaschnötter och sesamfrön. Ringla över rikligt med riktigt god olivolja, strö över rivna myntablad och salta och peppra.

4

Tips: Burrata är en lyxig variant på mozzarellaost med härligt gräddig fyllning. Får du inte tag på den, använd en fin buffelmozzarella.


Kommentar:
Apelsinsallad med burrata väcker aptiten. Snåla inte med olivoljan och kom ihåg att salta.

Recept