Apelsin- och mozzarellasallad

Du behöver 10 st apelsiner 2 st påsar minimozzarella 200 g bresaola tunnskivad 12 st rosmarin små kvistar färsk Till servering olivolja flingsalt svartpepparkvarn Gör...

Tillagningstid: 30 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 10 st apelsiner
  • 2 st påsar minimozzarella
  • 200 g bresaola tunnskivad
  • 12 st rosmarin små kvistar färsk

Till servering

olivolja
flingsalt
svartpepparkvarn

Gör så här

1
Halvera sex apelsiner och skär försiktigt loss fruktköttet (det här är lite pilligt, men går bra om man tar det lugnt), skär det i bitar. Skär bort skalet på de resterande apelsinerna och skär även dem i bitar.

2
Häll av vätskan från osten. Fördela apelsinbitar och ost i skalhalvorna och ställ dem på ett fat. Hit går det bra att förbereda.

3
Vik ihop bresaolaskivorna lätt och fördela i apelsinhalvorna. Toppa med rosmarinkvistar.


Kommentar:
Tips!
Vid servering Ställ fram fatet med apelsinsallader. Ställ en liten flaska god olivolja, en skål med flingsalt och en svartpepparkvarn på fatet, så får var och en krydda sin egen lilla sallad.
Förbered gärna apelsin och mozzarella i god tid och toppa sedan med bresaolan en stund före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top