Du behöver
- 2 st morötter stora
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 l vatten
- 2 st fiskbuljongtärning
- 2 dl crème fraîche
- 400 g kräftost
- svartpeppar nymald
- dill rikligt med finklippt
- 1 st kräftstjärtar burk utan spad
Gör så här
1
Riv morötterna grovt och fräs dem i smör i några minuter. Rör därefter ner mjöl och tillsätt vatten, buljongtärningar, creme fraiche och kräftost.
2
Värm under omrörning tills allt smält samman till en mustig soppa.
3
Smaka av med svartpeppar och dill. Häll i kräftstjärtarna precis före serveringen och låt dem bli varma.
4
Servera soppan som förrätt eller som en lättare måltid med brieost och ett gott bröd till.
Läsarrecept av Anette von Dahn.