Ananaspaj med creme fraiche

Du behöver 150 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver Fyllning 1 st burk krossad ananas 40 g avrunnen...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

1 st burk krossad ananas 40 g avrunnen vikt
2 dl crème fraîche
0.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 st ägg

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten.

2
Bred avrunnen ananaskross över. Blanda resten av ingredienserna till fyllningen och fördela över ananasen.

3
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader cirka 20 minuter, tills pajen börjar få fin färg.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept från Marianne Åhlund i Söråker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top