Ananaskaka med krämig fyllning

Du behöver 150 g smör 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver Fyllning: 1 st ananas avrunnen 1 st burk crème fraîche 1...

Tillagningstid: 50 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

1 st ananas avrunnen
1 st burk crème fraîche
1 st ägg
2 tsk vaniljsocker
0.5 dl strösocker
citronmeliss till garnering

Gör så här

1
Smält smöret. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Rör ner smöret och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter, tryck en del av degen lite uppåt kanten.

2
Rör samman alla ingredienserna till fyllningen i en bunke. Skeda fyllningen i formen. Grädda kakan på nedre falsen i 200 grader 30–35 minuter. Servera kakan ljummen eller kall.


Kommentar:
Läsarrecept av Anitha Haag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top