Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 2 st selleristjälkar
- olivolja till stekning
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st passerade tomater (400 g)
- 1 msk tomatpuré
- 1 nypa socker
- 1 nypa chilipeppar
- 1 st stora vita bönor (400 g)
- 3 st ägg
- färsk oregano
Gör så här
1
1. Finhacka löken och sellerin. Stek i en skvätt olivolja tills hacket mjuknat. Skala och finhacka vitlöksklyftorna och låt dem steka med mot slutet.?
2
2. Hacka tomaterna. Blanda ner i pannan tillsammans med tomatpuré. Tillsätt socker och chili. Låt såsen småputtra i cirka 20 minuter på låg värme.
3
3. Spola av bönorna i ett durkslag och blanda sedan ner dem i såsen. Smaka av med salt och peppar och låt bönorna bli varma.
4
4. Forma gropar i bönorna och knäck i äggen. Lägg ett stort grytlock över som täcker och låt puttra i 3–4 minuter.?
5
5. Hacka över färsk oregano och servera direkt, innan äggen blivit överkokta.