Smaktest av Earl Grey-te

Icakurirens matredaktion har provsmakat sex sorter Earl Grey-te i portionspåsar och det var stor skillnad i smak och kvalitet. Läs hela testet här.

Så testade vi

  • Testet är ett blindtest. Panelen bestod av fyra personer ur Icakurirens mat- och konsumentredaktioner.
  • Priset är det vi betalade i butik i Stockholmsområdet.
  • Betygsskalan är 1–5, där 5 är bäst.

Smaktest av Earl Grey-te
Matredaktionen testar te
Matredaktionen testar te. Foto: Erik Hedman

Matredaktionen betygsatte och kommenterade färg, doft, smak och strävhet. Alla sorterna hade dragit 3 minuter i nykokt vatten innan påsen plockades ur.

Twinings och Lipton placerades sig bäst i testet, där de dyraste Coop Prima och Friggs var bottennappen. De bästa hade aromatisk smak av både te och citrus, de sämsta smakade ofräscht och obehagligt.

Te, särskilt när det är smaksatt med flyktiga oljor, är färskvara, och beroende av tät förvaring för aromens hållbarhet. Öppnad förpackning förvaras bäst torrt och lufttätt i rumstemperatur. Förpackningens täthet är viktig redan på butikshyllan. Älskar man teets nyöppnade smak är det vettigt att köpa små förpackningar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top