Nu kan du söka drömjobbet: Provsmaka choklad och få betalt

Älskar du choklad och att testa nya smakkombinationer? Då är den här tjänsten som chokladprovare som gjord för dig!

Ett arbete där det är meriterande att kunna njuta av desserter kan inte vara annat än bra, eller hur? Nu söker Ferrero, företaget bakom välkända godsakstillverkare som Nutella, Ferrero Rocher, Kinder och Bueno, provsmakare. 

Totalt letar man efter 60 personer som skickas på en tre månader lång – betald – kurs i italienska skidorten Alba för att förfina sina smaklökar. Här ingår betungande arbetsuppgifter som att lära sig att smaka på kakao, hasselnötspulver och “andra halvfärdiga söta produkter”, skriver Insider. Det är också viktigt att utöka sitt ordförråd, för att på rätt sätt kunna beskriva de ljuva chokladskapelser man kommer att få provsmaka. 

De som klarar sig bäst under utbildningen kommer sedan att anställas som provsmakare av nya produkter vid Ferreros huvudkontor i Alba. Det rör sig om en anställning på fyra timmar i veckan. 

Här hittar du hela jobbannonsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top