En smakfull resa i Baskien med besök i Rioja 14-20 maj 2018

Favorit i repris - höstens resa blev en succé! Nu kommer en ny chans att följa med oss på en resa till Baskien i norra Spanien, en region som erbjuder en spännande blandning av kultur, historia, god mat, och välsmakande viner!

Baskien sträcker sig från norra Spanien och in över gränsen till Frankrike. Det franska Baskien och det spanska Baskien förbinds genom ett eget språk, baskiska, och en egen kultur som är rik på traditioner.  Vi upptäcker Bilbao som har gått från att vara en ruffig hamnstad till att bli ett populärt och trendigt resmål. Guggenheimmuseet, som invigdes 1997, har gjort mycket för att förändra bilden av staden. Vi besöker även den exklusiva kuststaden San Sebastian. Den vinintresserade får sitt lystmäte här då vi kommer att besöka det världsberömda vindistriktet Rioja samt prova det intressanta lokala Txakolivinet.  Vill du njuta av god mat med ett gott vin till i en historisk och vacker miljö är detta resan för dig. 

En smakfull resa i Baskien med besök i Rioja 14-20 maj 2018
I det världsberömda vindistriktet Rioja gör vi ett besök på en traditionell vingård.

Dag 1 Ankomst Madrid

Samling på Arlanda eller Kastrup flygplats sen eftermiddag. Vi flyger direkt till Madrid där vi landar sent på kvällen. Buss och lokalguide väntar och tar oss till vårt hotell där vi får oss en “nattmacka” och en god natts sömn.

Dag 2 Rioja – vinprovning – 1300-tals kloster

Efter frukost beger vi oss norröver mot det världsberömda vindistriktet Rioja. Första stoppet på vägen är i Santa Domingo de la Calzada, där pilgrimsleden till Santiago de Compostela går rakt igenom staden. Färden fortsätter genom det vackra landskapet i Rioja med vinodlingar på alla håll och vi besöker en trevlig vingård där vi lär oss lite om den traditionella vinodlingen i regionen och får provsmaka. Vi checkar in på vårt annorlunda hotell i Haro tidig kväll, ursprungligen ett gammalt 1300-tals kloster som nu är moderniserat och omgjort till 4-stjärnig standard. Gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 3 Laguardia – Bilbao- Show Cooking

Dagen inleds med ett besök i den mysiga medeltidsbyn Laguardia. Här får vi lite tid på egen hand och möjlighet att besöka en vinkällare innan vi samlas till lunch. Därefter fortsätter vår färd norrut mot Baskien och spännande, moderna Bilbao. Vi checkar in på det trendiga Hotel Barcelo Nervion. Den gamla hamn och industristaden är idag en spännande mix av kultur, konst och djärv arkitektur. På eftermiddagen ger vi oss ut på en stadspromenad i Gamla Stan.  Kvällens middag är en så kallad “show cooking” middag. Medan vi njuter av ett glas vin, visar vår kock hur man tillagar typiska baskiska rätter.

Dag 4 Guggenheim och spansk gourmetmiddag

Idag är vi fria att göra egna aktiviteter på dagen. Tack vare vårt centrala boende i Bilbao är det nära till Gamla Stan, spännande museer, shopping och restauranger. Tidig kväll möts vi igen för att tillsammans med vår guide besöka det världsberömda Guggenheim museet, en av världens mest imponerande byggnader! Besöket avslutas med en riktig gourmetmiddag på Bistró Guggenheim. Efter en fantastisk kväll promenerar vi hem till hotellet utmed floden.

Dag 5 Baskiens skönhet – San Sebastian

Efter frukost åker vi till den eleganta kuststaden San Sebastian. En linbana tar oss upp till berget Monte Igueldo varifrån vi har en fantastisk utsikt. Åter nere i San Sebastian går vi en guidad stadspromenad innan det är dags för fri tid och egna strövtåg. San Sebastian har fler restauranger med de eftertraktade Michelinstjärnorna än någon annan stad i hela världen och är också berömd för sina pintxos, baskernas variant på tapas. Stranden ligger mycket lämpligt till inne i staden, så det finns även möjlighet att ta sig ett dopp. På hemvägen väljer vi kustvägen och stannar till i Zarautz. Här besöker vi en trevlig vinbodega för visning och vinprovning av det lokala Txakolivinet. Kvällens middag intas på väg hem innan vi återvänder till vårt hotell.

Dag 6  Gernika – Puente Colgante och Michelinkrog

Denna dag får vi lära oss ännu mer om Baskiens historia. Vi besöker den historiska staden Gernika, känd för tyskarnas bombningar 1937 och Pablo Picassos målning av händelsen. Gemensam lunch i Gernika. På vår väg tillbaka till Bilbao stannar vi till vid Puente Colgante, världens äldsta bro i sitt slag, byggd på 1890-talet. Till kvällen samlas vi för avfärd till resans sista gemensamma middag. Den intas på en intressant post-modernistiska restaurang, innehavare av en av de berömda Michelin stjärnorna. Här fortsätter vi att botanisera bland kreativa matkonster och vi utlovar spännande kombinationer för både ögon och smaklökar.

Dag 7 Genom vackert landskap

Vi reser tidig morgon från Bilbao och kör raka vägen söderut (ca 38 mil). Vi tar en kort rast på vägen och anländer Madrids flygplats vid lunchtid. Vi flyger direkt till Arlanda och Kastrup och landar tidig kväll.

En smakfull resa i Baskien med besök i Rioja 14-20 maj 2018
I Bilbao besöker vi Guggenheimmuseet.

Resfakta

Resdatum

Avresa 14 maj

Hemresa 20 maj

Pris

14.920:- per person i del av dubbelrum från Arlanda

15.220:- per person i  del av dubbelrum från Kastrup

Allt detta ingår i resans pris

  • flygresa Arlanda/Kastrup – Madrid flygplats t/r
  • flygskatter och avgifter
  • buss enligt programmet i Spanien
  • sex övernattningar i dubbelrum (spansk 4-stjärnig standard)
  • utflykter med svensktalande lokalguide dag 1-6 enligt programmet
  • guidat besök i katedralen i Santo Domingo
  • besök, visning och vinprovning på två vingårdar; en i Rioja och en i Zarautz
  • flygskatter och avgifter
  • buss enligt programmet i Spanien
  • sex övernattningar i dubbelrum
  • transfer och utflykter med svensktalande lokalguide dag 1-6 enligt programmet
  • guidat besök i katedralen i Santo Domingo
  • besök, visning och vinprovning på två vingårdar; en i Rioja och en i Zarautz
  • guidad stadspromenad i Bilbao
  • entré och audioguide i Guggenheimmuseet i Bilbao
  • besök och guidning La Concha, Peine del Viento
  • entré till bergbana Monte Igueldo
  • guidad stadspromenad i San Sebastian
  • besök och guidning i Gernika
  • whispers (öronsnäckor vid guidning)
  • sex frukost
  • en “kvällsmacka” med öl/läsk/mineralvatten dag 1
  • tre 3-rätters luncher; två i Rioja och en i Gernika
  • fem 3-rätters middagar; en hotellmiddag i Haro, tre på restaurang i Bilbao samt en i Zarautz
  • måltidsdryck; 1/3 flaska vin/1 öl/1 alkoholfri dryck samt bordsvatten
  • dricks till lokalguide och chaufför
  • färdledare från Specialresor samt en representant från Ica Kuriren
  • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillägg per person
Avbeställningskydd och reseförsäkring
Enkelrumstillägg 2.520 :-

Så här bokar du

Ring Specialresor på telefon 054-18 89 00 eller mejla till info@special-resor.se.

Resan genomförs vid minst 30 deltagare.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top