Läsarresa: Följ med Icakuriren till magiska Indien

Pulserande storstäder, exotisk safari, sevärdheter som Taj Mahal och lata soldagar i Goa. Följ med Icakuriren på en späckad resa till Indien.

Följ med Icakuriren på en spännande resa till färgsprakande Indien. Vi får uppleva Taj Mahal i solnedgången, spana på tigrar i Ranthambore nationalpark och åka cykelriksha i Delhis myllrande gränder. Vi får också avnjuta en unik, hemlagad måltid hos en indisk familj. Resan avslutas med några sköna dagar vid Goas gyllene stränder där vi även provar på yoga och lär oss mer om indisk matlagning av vår svensktalande guide och matlagningsguru som är med oss under hela resan. 

Vår guide Sanjoo Malhotra har sina rötter i Indien och bor numera i Sverige och talar utöver svenska även fyra indiska språk. Sanjoo är punjabi, född i Calcutta, uppvuxen i Bangalore och Chennai och har även arbetat och studerat i Goa, Mumbai och New Delhi. Tack vare sin mångfasetterade uppväxt har han stor insyn i de olika lokala indiska kulturerna och subkulturerna. Tillsammans med Sanjoo får vi uppleva en oförglömlig resa i Djungelbokens spår!

Läsarresa: Följ med Icakuriren till magiska Indien
Vackra stränder lockar till bad och sol. Foto: Istock

Indien från insidan, 8–19 mars 2018

Dag 1 Avresa från Arlanda

Vi åker från Stockholm med Qatar Airways med byte i Doha. Mål-tider och förfriskningar serveras ombord.

Dag 2 Ankomst Delhi 

Vi landar i Delhi tidigt på morgonen och välkomnas där av vår svensktalande guide samt vår lokala representant. Vi reser direkt till vårt hotell för incheckning och välsmakande frukost. Förmiddagen ägnas åt vila eller ett dopp i poolen innan vi samlas igen för gemensam lunch.

På eftermiddagen utforskar vi den indiska huvudstaden tillsammans med besök i sikhtemplet Gurudwara Bangla Sahib där man lagar mat åt flera tusen pilgrimer varje dag, och vi kikar runt bland de färggranna marknadsstånden på Khan Market. På kvällen är vi hembjudna till en av Sanjoos vänner där vi blir bjudna på middag och får se hur de lever och bor.  Lunch och middag ingår.

Dag 3 Upptäck Delhi

Efter frukost gör vi en promenad i Delhis trånga gränder tillsammans med en guide från organisationen Salaam Baalak som ger en personlig och verklig bild av Delhis gatubarns värld genom deras ögon. Efter lunch fortsätter vi in i Old Delhis myllrande gränder med hjälp av ricksha (cykeltaxi). Vi ser Red Fort från utsidan och besöker Indiens äldsta moské Jama Masjid samt Chandni Chowk, en av Indiens äldsta marknadsplatser. Lunch ingår. Kvällen är fri med middag på egen hand.

Dag 4 Delhi–Agra–Taj Mahal

Efter frukost checkar vi ut och lämnar Delhi med buss för att åka till Agra. Resan tar cirka fem timmar och vi stannar för bensträckare. Vid ankomst till Agra checkar vi in, och tid finns för att äta lunch på egen hand. Sen eftermiddag möter vi vår guide igen för att se ett av världens sju underverk, det majestätiska Taj Mahal. Gemensam middag på kvällen. Middag ingår.

Dag 5 Ankomst Rantahambhire nationalpark

Efter frukost checkar vi ut för att ta oss med tåg till Sawai Madhopur och Rantahambhire nationalpark. Vi anländer tidig eftermiddag och checkar in på vårt hotell. Resten av dagen är fri för egna upptäckter eller poolbad men middagen äter vi tillsammans på hotellet. Lunch och middag ingår.

Dag 6 Safari med spännande djurliv

I gryningen ger vi oss ut på safari i Ranthambore nationalpark som är ett naturreservat med krokodiler, apor, leopard, örn och den bengaliska tigern. Vi återvänder till hotellet men beger oss åter ut på safari under kvällen för att uppleva parkens spännande djurliv. Lunch och middag ingår.

Dag 7 Jaipur–Goa

Efter tidig utcheckning åker vi buss i cirka fyra timmar mot “den rosa staden” Jaipur. Vi har frukostpaket med på bussen. Beroende på trafiken så hinner vi eventuellt göra ett kortare stopp i Sanganer och de utsökta jainist-templen. Tidig eftermiddag kliver vi på inrikesflyget från Jaipur (byte i Mumbai) för att ta oss till Goa. Vi anländer till Goa på kvällen för incheckning på vårt hotell. Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 8–10 Lata dagar i Goa med yoga och matlagningskurs

Njut av lata dagar med sol och bad. Vid hotellet finns en vacker grönskande trädgård och ett härligt poolområde. Här har du även nära till stranden, restauranger och affärer. Gemensamma aktiviteter under dessa dagar är en yogalektion med Sanjoo samt även en matlagningskurs där Sanjoo ger oss en introduktion i indiska smaker och kryddor.

Dag 11 Hemresa 

Strax före midnatt natten mellan 18 och 19 mars checkar vi ut och åker mot flygplatsen för att bege oss tillbaka till Sverige. Vi mellanlandar i Doha och landar på Arlanda lokal tid mitt på söndagen. 

Läsarresa: Följ med Icakuriren till magiska Indien
Vi gör ett besök i Rantahamb­hire National Park. Foto: Shutterstock

RESFAKTA

Resdatum 

8 mars –19 mars 2018, från Arlanda

Pris

24 900 kr per person med del i dubbelrum

Allt detta ingår i resans pris

Flyg i ekonomiklass till Delhi via Doha. Hemresa från Goa via Doha med Quatar Airways tur och retur inkl skatter och avgifter 

10 nätter + sen utcheckning med del i dubbelrum på 4-stjärniga hotell inkl frukostbuffé

Svensktalande guide samt lokala engelsktalande guider under hela vistelsen

Samtliga entréavgifter till sevärdheter angivna i programmet

Luncher och middagar angivna i programmet exkl dryck

Alla transporter angivna i programmet (buss, tåg och inrikesflyg)

Dricks till lokala guider och chaufförer

Flygskatter och säkerhetsavgifter

Tillägg

Enkelrumstillägg: 6 600 kr per person 

Ingår ej

– Visum till Indien som ordnas på egen hand före avresa. -Information fås vid bokning

– Avbeställningsskydd

– Övriga personliga utlägg under resan (dryck till måltiderna etc)

Särskilda resevillkor

Resan genomförs vid minst 15 anmälda resenärer. Vi reserverar oss för händelser utanför vår kontroll som kan komma att påverka programmets genomförande.

Så här bokar du

Ring Lotus Travel 08-545 188 40 eller mejla info@lotustravels.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top