Underbara Marbella för en helg

Res till Marbella en weekend och njut av utsökt mat i mysiga miljöer.

Underbara Marbella för en helg
Foto: Cenneth Sparby

Underbara Marbella för en helg

Underbara Marbella, grannort till Costa del Sol och Malaga, är en perfekt stad för weekendresenären. Här finns en vilsam strandpromenad, mysiga gamla kvarter med små butiker, kaféer och restauranger och det berömda apelsintorget. Dessutom är det nära till Puerto Banus lyxiga hamnområde om du vill flanera bland yachterna i mångmiljonklassen. På kvällarna är Puerto Banus det självklara nöjesområdet med alla fina restauranger och härliga musikklubbar.

Under en långweekend är det lätt att kombinera stadsvistelsen med både vandringar, vingårdsbesök och vilsamma cykelturer. Bergsbyarna Ojen och Mijas Pueblo ligger inte långt från Marbella och klart värda ett besök. I Mijas Pueblo finns dessutom den baskiska restaurangen El Mirlo Blanco som är värt den korta bilresan i sig. Här lagar mormor, mor och dotter i familjen Auzmendi gedigen husmanskost med själ och känsla.

Och varför inte lägga en heldag på en utflykt till den mytomspunna bergsstaden Ronda, knappt två timmars bilfärd bort. Vitkalkade hus, legendarisk tjurfäktnings­arena, blomsterprakt och anrika palats. I ensamt majestät reser sig den höga stadsklippan över slättlandskapet, som kluven av ett jättelikt svärdshugg. Mellan de båda halvorna rinner floden Guadelevín. Ernest Hemingway var ofta här och hämtade inspiration till sina böcker.

 

Resa hit

Norwegian flyger direkt till Malaga från Stockholm, Malmö, Göteborg och Luleå. Flygpriser från cirka 1 500 kr t/r. Ryanair flyger också från Stockholm-Skavsta, Malmö och Göteborg. Du kan weekendhyra en mellanbil för en tusenlapp.


Boende

The Town House är ett svenskdrivet boutiquehotell i gamla stans antika charmiga kvarter, nära Plaza de los Naranjos (Apelsintorget). Dubbelrum från 1 200 kr.
www.townhouse.nu 

Villa Marbella – charmigt litet hotell i gamla stan. Hög mysfaktor och prisvärt. Från knappt 700 kr för dubbelrum inkl frukost för två personer.
www.lavillamarbella.com

 

Mer info

www.andalucia.org/en/
www.turismoderonda.es

 

 


Text och foto: Cenneth Sparby