Innehåller mörk choklad för mycket socker?

Innehåller mörk choklad för mycket socker? Jag äter alltid mörk choklad numera bland annat för att jag tycker att det är väldigt gott, men också...

Innehåller mörk choklad för mycket socker?

Jag äter alltid mörk choklad numera bland annat för att jag tycker att det är väldigt gott, men också för att jag tror att det är nyttigare. Men nu har jag hört att den kan innehålla så mycket som 35 procent socker. Stämmer det, eller finns det mörk choklad som knappt innehåller socker alls?
Elise

Svar:

Mörk choklad har ett högre innehåll av antioxidanter jämfört med ljus choklad så visst är mörk choklad nyttigare. Energiinnehåll är däremot ungefär detsamma. Såväl mörk som ljus choklad innehåller 500–600 kcal per 100 g. Sockermängden skiljer sig däremot. Vit choklad innehåller så mycket som 50 % och mörk choklad mellan 13–30 % socker. Ju högre kakaohalt desto mindre socker i regel.  Jag tycker mörk choklad är ett bra godisalternativ. Ett par, tre rutor mörk choklad är ingen stor sockerfälla.

Viveca Annell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top