Markus: Jag vill träffa en kvinna – men vågar inte

27-årige Markus drömmer om familj och barn, men när kvinnor visar intresse hittar han på ursäkter för att inte kunna säga ja. Vår relationsexpert ger råd.

Jag vill träffa en kvinna

Jag är en kille på 27 år, som bara inte kan få tag i någon tjej. Det känns sorgligt att låta livet passera, när man drömmer om barn och familj.
Jag tror jag skulle bli en både bra äkta man och pappa. Men någonstans knyter det sig. Det är flera kvinnor på jobbet som är intresserade, men jag hittar alltid på något som gör att jag inte kan säga ja, när de frågar om vi ska ta en öl eller något.
Alldeles ärligt, jag törs bara inte trots att jag längtar så. Jag var ihop med en tjej någon månad när jag var femton, men vi låg ju aldrig med varandra.
Snälla skriv något som får mig att hoppas.

Markus

Svar:

Kära Markus, det sker inte några underverk, utan i alla verkliga förändringar får man vara aktiv själv.
Visst, om du har tur som en tokig kanske en kvinna du faller för kommer förbi och trots att du avvisar henne står hon på sig och tvingar in dig i ett stabilt förhållande. Ni får barn och lever lyckliga i evinnerliga tider. Men handen på hjärtat – hur troligt är det?
Så det hänger på dig. Gör så här: Tänk igenom vad som är det värsta som kan hända om du närmar dig en kvinna. Fundera på om du klarar det.
Jag kan svara på den sista frågan åt dig: “Javisst gör du det!” Alla andra klarar det, och även du. Blunda och släng dig ut, ta smällarna. Kanske kommer de aldrig utan livet blir helt underbart direkt? Vem vet?
Och nästa gång någon vill dela en öl, middag eller säng – tänk inte, säg bara ja.

Ingemar Gens

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top