Hur blir min katt piggare?

Hur blir min katt piggare? Vi har två kastrerade hankatter. Den ena är pigg och ute mycket. Den andra ligger mest inne hela dagarna. Mycket...

Hur blir min katt piggare?

Vi har två kastrerade hankatter. Den ena är pigg och ute mycket. Den andra ligger mest inne hela dagarna. Mycket matfrisk, men inte tjock. Går ut korta stunder, men bara när vi är ute. Skulle vilja få honom lite piggare. Han biter på plast och inneblommor. Finns det något näringstillskott?

Svar:

Katter har olika personligheter och det är som det ska vara. Det är dock bra att aktivera katter så att de får utlopp för sina naturliga beteenden.
Om ni har torrfoder stående framme föreslår jag att ni använder en utfodringsleksak som förlänger tiden de äter. Ge dem aldrig mat bara ur matskål, låt dem alltid jobba för maten. Lägg till exempel en torrfoderbit i en toarulle, knip ihop ändarna så att de får jobba för att få ut maten. Göm torrfoderbitar på olika ställen i lägenheten, en kula under en soffkudde eller under mattan. Aktivera dem på dagarna, lek med dem. Var kreativ, hitta nya lösningar!

Marianne Tornvall

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top