Min katt blev biten i svansen för ett tag sedan

Min katt blev biten i svansen för ett tag sedan, behöver vi åka till veterinären? Hej, Min katt blev biten i svansen för ett tag...

Min katt blev biten i svansen för ett tag sedan, behöver vi åka till veterinären?

Hej,

Min katt blev biten i svansen för ett tag sedan och allt verkade bra efter dränage, tratt och medicin i 2 veckor. Nu upptäckte vi att hon slickat upp ett sår igen. Kan vi själva tejpa detta på något sätt eller behöver vi åka till veterinären igen? Såret ser väldigt fint och rent ut. Vill helst inte att hon skall behöva ha tratt igen eftersom hon lider så av det.

Martin

Svar:

Hej!

Tyvärr är det svårt att bedöma vad som behöver göras över internet. Jag rekommenderar att ni sätter på henne en krage för att minska risken att såret blir värre. Jag förstår att det är jobbigt för både er och henne men man får tänka på att det är för hennes eget bästa. En bedömning av såret kan jag tyvärr inte göra. Om det är på samma ställe som tidigare sår kan det finnas risk att det blivit infekterat igen och då bör ni uppsöka veterinär.

 

Linnea Jonsson

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top