Min son undviker kolhydrater

Min son undviker kolhydrater Min 18-årige son undviker kolhydrater som spannmål, ris och potatis, men äter i övrigt väldigt mycket. Till frukost till exempel två...

Min son undviker kolhydrater

Min 18-årige son undviker kolhydrater som spannmål, ris och potatis, men äter i övrigt väldigt mycket. Till frukost till exempel två köttfärsbiffar och tre ägg, till lunch och middag blir det mycket kött eller fisk med grönsaker som morötter, blomkål eller broccoli med en klick smör i. Till mellis och “kvällsfika” till exempel banan, ägg, avokado eller köttfärsbiffar.
Riskerar han att gå ner i vikt med den dieten? Kan du tipsa om något annat bra mellis?
Orolig mamma

Svar:

Jag tror inte du behöver vara orolig. Din son kommer inte att gå ner i vikt när han äter stora portioner kött, fisk och grönsaker. Även om han undviker potatis och spannmålsprodukter får han lite kolhydrater från morötter och bananer. Banan och and­ra frukter kan därför vara bra som mellanmål. Kanske smoothies på frukt, bär och yoghurt eller bär med kesella uppskattas som mellanmål.

Viveca Annell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top