Hur får jag dottern att äta grönsaker?

Hur får jag dottern att äta grönsaker? Hur ska jag göra för att få min dotter att äta mer grönsaker? Hon avskyr gröna blad. Vad...

Hur får jag dottern att äta grönsaker?

Hur ska jag göra för att få min dotter att äta mer grönsaker? Hon avskyr gröna blad. Vad kan vi erbjuda i stället som ger samma näring och vitaminer?
Ann-Sofie

Svar:

Om din dotter är i förskoleåldern kan rena grönsaker i separata skålar inbjuda till att provsmaka. Ställ fram skålar med till exempel cocktailtomater, små blomkålsbuketter, paprikastrimlor och morötter som hon kan plocka av medan du lagar maten.
Ett annat tips är att använda mer grönsaker i matlagningen. Stek till exempel gröna pannkakor med hackad spenat i pannkakssmeten, tillsätt finskuren kokt broccoli i potatismoset och rivna morötter i köttfärssås och lasagne.
Soppor med grönsaker brukar bli mer omtyckta om soppan mixas. Eller varför inte göra en smoothie med både frukt och grönt. Prova att mixa sojamjölk med färsk spenat, banan och någon fryst frukt, till exempel ananas. Hoppas det uppskattas.

 

Viveca Annell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top