Kan jag äta Canderel och fun light dryck

Kan jag äta Canderel och fun light dryck Hej Viveca!!Jag har haft stora problem med candida svamp i underlivet efter att ha ätit en stark...

Kan jag äta Canderel och fun light dryck

Hej Viveca!!
Jag har haft stora problem med candida svamp i underlivet efter att ha ätit en stark peniccilinkur.
Jag har fått rådet att undvika socker och vitt mjöl i all mat.
Jag tycker att det går förvånadsvärt bra för att alldrig ha behövt ta bort detta i kosten innan. Men min fråga till dig är, när jag blir sugen på något sött brukar jag ta en skål med flingor/naturell yoggi med canderell eller ett glas med fun light dryck. Kan jag äta detta eller är det lika illa som att ha vanligt socker?
Tacksam för svar!

Svar:

Hej Sara!
Jag är lite osäker på hur strikta råd du har fått. Naturell yoghurt innehåller mjölksocker, laktos. Om du har fått rådet att undvika mjölksocker ska du vara försiktig med yoghurt. Andelen mjölksocker är ca 5 g per deciliter. Flingor kan innehålla vitt mjöl men om du använder osockrade fullkornsflingor av något slag ska det gå bra. Läs innehållsförteckningen. Canderel och fun light dryck innehåller sötningsmedel istället för socker och bör därför vara ok.
 
Vänliga hälsningar
Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top