Hur ska jag bygga upp mina muskler

Hur ska jag bygga upp mina muskler Är 66 år och har tidigare vägt ca 55 kg. Från juni i år har jag gått ner...

Hur ska jag bygga upp mina muskler

Är 66 år och har tidigare vägt ca 55 kg. Från juni i år har jag gått ner 6 kg, beroende på att min man insjuknat i ca och det har varit mkt jobbigt. Har tappat muskler och jag skulle vilja få råd om hur jag ska bygga upp mina muskler igen. Äter 3 ggr per dag. Tycker om husmanskost. Inga lättprodukter äter jag nu. Tycker inte om fil, äter gröt till frukost. Äter frukt dagligen. Tränar i form av promenader då jag orkar. Tacksam för råd.

Svar:

Hej!
Det är bra att du har äter de lite fetare produkterna nu. Du behöver energi för att inte gå ner mer i vikt och för att orka med din vardag. Jag tycker även du ska lägga till ett par mellanmål för att öka på energiintaget. Det kan vara en smörgås, en banan eller en avokado. Utöver promenaderna kan träning med gummiband vara ett bra komplement för att stärka musklerna. Gummiband finns att köpa på apotek och i sportaffärer. Det brukar ingå förslag på övningar när man köper gummiband. Du kan även söka övningar med gummiband på internet och få många bra träningstips.
 
Vänliga hälsningar
Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top