Hur mycket kcal ska jag äta

Hur mycket kcal ska jag äta Hej jag väger 75 och är 154 lång. Jag äter 500-800 kal. per dag och idrottar nästan ingenting pga...

Hur mycket kcal ska jag äta

Hej jag väger 75 och är 154 lång. Jag äter 500-800 kal. per dag och idrottar nästan ingenting pga min hälsa. Jag har kronisk lungimflamtion och medfött hjärtfel. Min fråga är hur mycket kalorier skall jag äta, jag var hos en dietist som sa 1500 kal men jag tycker det är för mycket då jag ej rör på mej något. Hur mycket förbrukar kroppen kal per dygn? Om jag äter mer än 800 kal per dag så ökar jag i vikt hur kan det komma sej om jag äter 500 så minskar jag .. kan du föklara varför kan jag klara mej på så lite kal ??
//Ramona

Svar:

Hej Ramona!
Hur många kalorier kroppen förbrukar per dygn är individuellt. Män har större energibehov än kvinnor, graden av fysisk aktivitet påverkar energibehovet samt hur mycket man väger. Ju högre vikt desto mer energi förbrukas. 1 500 kcal per dag är en bra nivå för dig. Då ligger du några 100 kcal under ditt energibehov så du kan minska i vikt. Att exakt räkna hur många kalorier man äter och dricker är mycket svårt. Då måste man väga och mäta allt man äter. Ett så lågt energiintag som 500-800 kcal per dag är inte lämpligt under någon längre tid. Det är mycket svårt att tillgodose alla viktiga näringsämnen på en lågenergikost. Det är bra att du har kontakt med en dietist. Hon eller han kan hjälpa dig att hålla en lagom energinivå.
 
Vänliga hälsningar
Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top