Jag lider av min svullna mage

Jag lider av min svullna mage Hej!Jag är 57 år gammal och lider av att min mage blir svullen så fort jag äter nånting, det...

Jag lider av min svullna mage

Hej!
Jag är 57 år gammal och lider av att min mage blir svullen så fort jag äter nånting, det ser ut som att jag skulle vara gravid. Vad är det för fel, är det nånting som jag måste undvika att stoppa i mig? Och vad kan jag äta, så att jag slipper detta obehag. Hoppas du kan hjälpa mig. Tack på förhand.

Hälsningar Tara

Svar:

Hej Tara!

Ditt problem med svullen mage efter måltid är mycket besvärande och något du inte är ensam om. Varför vissa personer har en störning, en känslighet i tarmens funktion vet man inte men det är vanligare hos kvinnor än hos män. Prova att äta lite och ofta istället för stora huvudmåltider. Ät också långsamt och tugga maten ordentligt . Var försiktig med fet mat, kaffe, råa grönsaker, starka kryddor och alltför fiberrik mat. Regelbunden motion till exempel en daglig promenad kan minska symtomen.

 

Vänliga hälsningar

Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top