Vad ska man äta för att få bättre/starkare naglar och hår

Vad ska man äta för att få bättre/starkare naglar och hår Hej Viveca! Jag har en fråga om mat som man ska äta för att...

Vad ska man äta för att få bättre/starkare naglar och hår

Hej Viveca!

Jag har en fråga om mat som man ska äta för att få bättre/starkare naglar och hår. Det är nämligen så att både mina naglar och mitt hår det senaste året blivit svagare, så jag undrar vilka ämnen det är man eventuellt har brist på som kan resultera i detta, och vad man i så fall kan göra åt det.

Tack på förhand!

Svar:

Hej Camilla!
Det är mycket svårt att säga om du har brist på något ämne. Det är många faktorer som påverkar hår och naglar förutom vad man äter bland annat rökning, alkohol och solstrålning.
Ät en varierad kost med mycket frukt och grönt, fullkornsprodukter och se till att få bra fett från fet fisk, oliver, avokado, nötter och oljor så ger du hud, hår och naglar mycket näring.

Hälsningar
Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top