Hälsostudier på kakaopulver

Hälsostudier på kakaopulver Hej, Jag har några frågor som gått och gnagt på mig i många år nu och som jag hoppas att du kan...

Hälsostudier på kakaopulver

Hej,

Jag har några frågor som gått och gnagt på mig i många år nu och som jag hoppas att du kan hjälpa mig reda ut.

Mot bakgrund att många studier har gjorts i vilka det visar sig att mörk choklad har hälsogynnande effekter, undrar jag (1.) om detsamma gäller för rent kakaopulver? (2.) Har det gjorts några studier på kakaopulvrets hälsofördelar isolerat från chokladkakor?

Är införstådd med att chokladkakor består av kakaopulver, kakaomassa och kakaosmör samt att mörk choklad innehåller mer av det första. Men det jag inte lyckas finna svar på är huruvida den hälsobringande delen verkligen sitter i kakaopulvret.

Vidare, (3.) är det så att kakao innehåller tungmetaller från utsläppen från äldre fordonsflottor och/eller besprutningsmedel så att man måste begränsa sitt intag?

Jättetacksam för svar!

Svar:

Hej Luffaine!
Tyvärr så vet jag inte om det finns studier på kakaopulver.

Hälsningar
Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top