Jullunchen som kan rädda ett barn från soptipparna i slummen

Vill du göra skillnad i jul? Ge de utsatta barnen på soptipparna i Bangladesh årets viktigaste jullunch – och var med och förändra ett liv. Här berättar vi hur du kan bidra till en utväg ur deras hårda vardag.

När magen skriker är det inte lätt att tänka på något annat än att försöka få tag på mat. Detta är vardag för de många barnen från slumområdena i Bangladesh, som jobbar på landets soptippar. 

När andra går till skolan, har de som är fattiga redan arbetat i ett par timmar. Det gäller att inte komma för sent till de bästa sophögarna, om familjen ska få lite pengar till mat.

Det stinker, det är flugor överallt och barnen har knappt något på fötterna när de går runt bland soporna. 

Förändra livet för ett barn nu –  här hjälper du till.

Ett mål mat om dagen kan förändra ett liv

Barnen på soptipparna i Bangladesh har svårt att bryta den utsatthet och fattigdom de lever i. En stor anledning är att de inte går i skolan utan istället måste hjälpa till med familjens försörjning

Tillsammans med Läkarmissionen och den lokala organisationen ADRA kan du nu vara med och förändra barnens liv – genom att ge dem skollunch. Ett mål mat om dagen gör det lättare för föräldrarna att släppa iväg sina söner och döttrar hemifrån – de vet att de får äta sig mätta. Förutom skolundervisning får eleverna dessutom läxhjälp, möjlighet att duscha och tid för att leka. De får helt enkelt vara barn!

Stöd Läkarmissionens kampanj “Årets viktigaste jullunch” – och var med och förändra livet för de barnen på soptipparna i Bangladesh. Här hjälper du till.

Swisha ditt bidrag till 90 00 217. 

 

Jullunchen som kan rädda ett barn från soptipparna i slummen

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top