Karin om smarta metoden mot ilningar: ”Den funkar faktiskt”

För ungefär 20 år sedan drabbades Karin, 55, av ilningar i tänderna. Sedan dess har hon tvingats hitta på olika strategier i vardagen för att slippa ha ont  – i dag är hon äntligen smärtfri. – Jag kan inte förstå att det funkar, det var så enkelt, säger hon.

Vi har i en tidigare artikel berättat om 55-åriga Karin, som haft problem med ilningar i tänderna i många år. Att hålla munnen stängd hela dagen i skidbacken eller strunta i kaffekoppen före festen, för att slippa äta värktabletter när hon skulle gå bort, har varit hennes vardag. Allt har berott på den jobbiga smärtan från ilningarna, som har kunnat sitta i under så långt tid som 1,5 timme.

– Jag kan inte beskriva hur ont jag har haft. Det är som att någon har gjort tusen nålar på mig, fast i munnen, och inte slutat, säger hon.

Har du också problem med ilningar? Här kan du läsa mer.

Karin om smarta metoden mot ilningar: ”Den funkar faktiskt”
Den årliga skidresan har inte bara varit lustfylld för Karin. Foto: Bigstockphoto

“Har gjort det bättre för stunden”

För att få hjälp med sitt problem har Karin varit hos tandläkaren flera gånger. Där har hon fått flourlack och blivit rekommenderad en speciell tandkräm, för att minska smärtan.

– Det har gjort det bättre för stunden, men egentligen har det inte hjälpt så mycket, säger hon.  

För ett tag sedan läste hon en artikel om en serie produkter mot ilningar och bestämde sig för att testa dem.

– Jag hade inga större förhoppningar, men tänkte att det i alla fall inte kunde bli värre, säger hon.

Produkterna heter Colgate® Sensitive Pro-Relief™. De består av en ny ilningspenna med tillhörande tandborste med mjuka borsthår, för riktad smärtlindring, samt en tandkräm.

Karin om smarta metoden mot ilningar: ”Den funkar faktiskt”
Här är produkterna som Karin har testat. Hon har borstat tänderna med tandkrämen och tandborsten med mjuka borsthår, två gånger om dagen, och använt ilningspennan när hon varit extra rädd för att få ont. Foto: Colgate

“Jag har inte ont längre”

Nu har Karin använt dem i tre veckor och är förvånad över resultatet.

– Det funkar faktiskt. Jag har inte ont längre. Jag gjorde till och med ett test här om dagen, när det var riktigt mycket snö. Jag var ute och skottade och flåsade lite extra med öppen mun, sedan gick jag in och drack en rejäl kopp kaffe – och jag kände ingenting, säger Karin.

 

Karin om smarta metoden mot ilningar: ”Den funkar faktiskt”

Börja njuta

Nu kan hon börja njuta av en massa saker som hon har undvikit i flera år.

– Det kanske låter som jag överdriver, men det här kommer förbättra mitt liv. Det bästa är att jag kan njuta av familjens skidsemestrar. Från och med nu ska jag le hela vägen ner i backen, säger hon.

Läs mer om ilningar i tänderna – klicka här. 

Karin om smarta metoden mot ilningar: ”Den funkar faktiskt”
Numera kan Karin ta en rask vinterpromenad utan att få ont. Foto: Bigstockphoto.com

Så fungerar produkterna

Ilningar i tänderna uppstår ofta när du utsätter dem för varm, kall eller söt mat och dryck. Men precis som Karin kan du också känna av problemet utomhus en kall eller blåsig dag.

Det som händer i munnen när du drabbas av ilingar är att tandköttet trycks tillbaka och tändernas rotytor exponeras, något som kan göra att nerverna blir irriterade. Genom Colgates® produkter tillför du extra aminosyra, som redan finns naturligt i ditt saliv. Detta gör att det skapas ett kalcium-lager på tänderna, som förseglar de kanalerna som leder in till nerverna. Resultatet blir att smärtan lindras.

Viktigt att komma ihåg är att teknologin inte bara ger långtidsverkande lindring, den börjar dessutom att verka omedelbart.

Många andra produkter mot ilningar i tänderna lugnar främst smärtan och det kan ta flera veckor innan du märker resultat. Colgates® produkter har en dokumenterad effekt.

* Rabatten kan användas på ICA, Coop, Willys, Citygross mfl. Alla personuppgifter som överförs, behandlas enligt personuppgiftslagen och kommer endast att användas i samband med att du får rabatten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top