Därför lider många av ilningar i tänderna under vintern

Den första snön har redan fallit och vintern är här på flera platser i landet. Det kan innebära extra problem för dig som lider av ilningar i tänderna. Här förklarar vi varför.

En uppfriskande vinterpromenad, ett adrenalinfyllt åk nerför skidbacken eller en härlig dag i trädgården tillsammans med barn och barnbarn, där ni bygger snögubbar och snölyktor. Vintern har en alldeles speciell tjusning och bäddar för många mysiga utomhusaktiviteter. Men alla uppskattar inte årets kallare period lika mycket. Lider du av ilningar i tänderna kan minusgrader och snålblåst bli extra påfrestande.

Ilningarna dyker ofta upp när du utsätter tänderna för varm, kall eller söt mat och dryck. Men du kan också känna av smärtan under en blåsig eller kylig dag.

– En del har så stora problem att de väljer att stanna inomhus så mycket som möjligt under den här typen av väderförhållanden – och det är trist. Speciellt eftersom du faktiskt själv kan lindra problemet. Alla ska ha rätt att njuta av vintern, så är det bara, säger tandläkare Lone Lenes, Colgate.

Har du problem med ilningar i tänderna? Läs mer här! 

Därför lider många av ilningar i tänderna under vintern
På grund av ilningar i tänderna njuter inte alla av vintern på det här sättet. Foto: Bigstockphoto.com

Borsta tänderna två gånger om dagen

Hon berättar att det finns en smart serie produkter som riktar sig till just dig som har ilningar i tänderna. Serien heter Colgate® Sensitive Pro-Relief™ och består av den nya ilningspennan, med tillhörande tandborste med mjuka borsthår, och en tandkräm som du använder precis som vilken annan tandkräm som helst.

– Du borstar bara tänderna två gånger om dagen som vanligt, säger Lone Lenes.

Ilningspennan, med tillhörande tandborste med mjuka borsthår, använder du istället när du vill ha riktad smärtlindring.  

Därför lider många av ilningar i tänderna under vintern
Här är de smarta produkterna som kan lindra dina ilningar. Foto: Colgate

Angriper problemet 

Ilningspennan är drygt tio centimeter lång och lätt att ta med sig. Innan du ska äta eller gå ut använder du produkten på det område där det brukar ila.

– Det är superenkelt och går på ett kick. Vrid och applicera gelen i produkten på tänderna. När du är klar kan du förvara ilningspennan inuti tandborsten. Det bästa är att du kan applicera gelen när som helst under dagen, säger Lone Lenes.

Många andra produkter mot ilningar i tänderna lugnar främst smärtan och det kan ta veckor innan du märker resultat. Skillnaden med Colgate® Sensitive Pro-Relief™ är att ilningspennan och tandkrämen istället angriper själva problemet.

Läs mer om ilningar i tänderna – klicka här! 

Därför lider många av ilningar i tänderna under vintern
Den nya ilningspennan är liten och smidig och enkel att stoppa ner i väskan. Foto: Bigstockphoto.com

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top