Helgens meny: Rotsellerisoppa, risotto med rostad pumpa och blodapelsinpaj

Vinterns gröna råvaror hyllas i en helgmiddag med rotsellerisoppa och risotto med pumpa och grönkål. Blodapelsinpaj är ett självklart dessertval.

Helgens meny: Rotsellerisoppa, risotto med rostad pumpa och blodapelsinpaj
Foto: Lee Kearney
Rotsellerisoppa med ädelost
Förrätt

Rotsellerisoppa med ädelost

40 minuter   Recept från Icakuriren.se
Risotto med rostad pumpa
Huvudrätt

Risotto med rostad pumpa

1 timme   Recept från Icakuriren.se
Blodapelsinpaj med färskostkräm
Dessert

Blodapelsinpaj med färskostkräm

1 timme   Recept från Icakuriren.se

Gott att dricka till

Till grönsaksrisotton lämpar sig ett vitt vin från sydliga breddgrader, som här Syditalien. Solmängden ger vinet trygg rondör och stadga. Ta vinet ur kylen en halvtimme före servering.

Budget 2396 Selvabianca Fiano, Italien, 65 kr.

Lite dyrare70297 Cantina Zaccagnini Pecorino, Italien, 89 kr.

Alkoholfritt Välj en så torr äppelmust som möjligt, gärna lokal.

Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier