Bjud på klassisk dansk fläskstek i helgen

Bjud på klassisk dansk stek med flera tillbehör. Till förrätt kronärtskockspaté och till dessert äppelkompott med kolasås. Förrätten, rödkålen och kolasåsen kan göras i förväg.

Bjud på klassisk dansk fläskstek i helgen
Foto: Åsa Dahlgren
Kavringsnitt med kronärtskockspaté
Förrätt

Kavringsnitt med kronärtskockspaté

30 minuter   Recept från Icakuriren.se
Dansk ribbestek med inlagd kål
Huvudrätt

Dansk ribbestek med inlagd kål

2 timmar   Recept från Icakuriren.se
Äppelkompott med dulce de leche
Dessert

Äppelkompott med dulce de leche

40 minuter   Recept från Icakuriren.se

Gott att dricka till

Spanskt rödvin från Riojapro-vinsen i norr är ett angenämt val till fläsksteken. Servera det sådär 16-gradigt, alltså lite under normal rumsvärme.

Budget 22662 Faustino VII, Spanien, 79 kr.

Lite dyrare 6083 Campo Viejo Reserva, Spanien, 99 kr. 

Alkoholfritt 1925 Nigrum, 0,1 %, 375 ml, 37 kr.

Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier