I helgen lagar vi en mustig curry på högrev

Ingefära, koriander, kokosmjölk, chili och vitlök är några av smaksättarna i den mustiga högrevscurryn. Vi inleder med fräscha salladsknyten.

I helgen lagar vi en mustig curry på högrev
Foto: Björn Tesch
Salmalax i hjärtsallad
Förrätt

Salmalax i hjärtsallad

30 minuter   Recept från Icakuriren.se
Högrevscurry med kokosmjölk
Huvudrätt

Högrevscurry med kokosmjölk

1 timme   Recept från Icakuriren.se
Madeleinekakor med brynt smör
Dessert

Madeleinekakor med brynt smör

30 minuter   Recept från Icakuriren.se

Gott att dricka till

Koriander kan ge vin metallsmak, men ljus lageröl eller ale passar fint. 

Lager 1361 Cirrus Cloudy Lager, 5,1 %, Sverige, 13:90 för 330 ml. Eko.

Ale 1513 Twisted Thistle IPA, 5,6 %, Skottland, 16:90 för 330 ml.

Alkoholfritt 1981 Backyard Brew High-Wheeler, 0,5 %, Sverige, 12:50 för 330 ml.

Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier