Du behöver
- 2 burk matjessillfiléer `a 200 g
- 8 st små potatisar
- 3 st ägg
- 2 st gula lökar
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 2 msk sillspad
- salt
- 1 dl hackad persilja
- 2 dl riven ost
Gör så här
Koka potatisen och låt den svalna. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 7 minuter.
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör utan att den får färg. Strö över mjöl och späd med grädde, mjölk och sillspad. Småkoka i 5 minuter under omrörning.
Rör i persilja och smaka av med salt.
Skiva potatisen. Skala och skiva äggen. Varva potatis, ägg, sillen i bitar och sås i två lager, tänk på att lägga sås också mellan varven.
Strö över ost och gratinera mitt i ugnen i 15 minuter.