I helgens meny bjuder vi på citrusfriska smaker

Med en silkeslen hollandaisesås förför man nästan vem som helst. Vi serverar den till stekt lax med glaserade gulbetor och krispiga salladsärtor.

I helgens meny bjuder vi på citrusfriska smaker
Foto: Björn Tesch

Apelsinsallad med burrata

  • Förrätt
  • Snabblagat (max 30 minuter)
  • Glutenfritt
Visa recept

Stekt lax med gulbetor

  • Huvudrätt
  • Glutenfritt
Visa recept

Lemon posset enkel citronkräm

  • Dessert
  • Glutenfritt
Visa recept

Mandelbiskvier med citronskal

  • Dessert
  • Glutenfritt
Visa recept

Gott att dricka till

Chardonnaydruvans smöriga rondör och friska fruktighet smakar härligt till laxen. Välj själv: Ståltankslagrat med ren fruktsmak eller ekfatslagrat nötkryddigt. Eller välj båda och jämför!

Oekat, stålfatslagrat 6031 Cameleon Unoaked Chardonnay, Argentina, 89 kr. Eko.

Ekfatslagrat 2188 Vicar's Choice Barrel Fermented Chardonnay, Nya Zeeland, 99 kr.

Alkoholfritt Äppelmust, så torr som möjligt och gärna lokal.

Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier