Helgens meny: Confiterad kummel, kronärtskocksdipp och clafoutis med plommon

Att sjuda fisk i olja på låg temperatur är ett enkelt tillagningssätt som ger ett saftigt resultat. Medan fisken sköter sig själv fixar du både krämig dipp och lyxig plommondessert.

Helgens meny: Confiterad kummel, kronärtskocksdipp och clafoutis med plommon
Foto: Stefan Wettainen
Kronärtskocksdipp med libabröd
Förrätt

Kronärtskocksdipp med libabröd

40 minuter   Recept från Icakuriren.se
Confiterad kummel med citron
Huvudrätt

Confiterad kummel med citron

1 timme   Recept från Icakuriren.se
Clafoutis med plommon
Dessert

Clafoutis med plommon

40 minuter   Recept från Icakuriren.se

Gott att dricka till

Rätt så friskt, vitt vin smakar bra till kummelrätten. Servera det svalt, 8–10 grader, och häll bara upp till kupans största omfång, så att doften får rum att utvecklas.

Budget 75181 Domaine Lalande, Frankrike, 72 kr.

Lite dyrare 2882 La Gascogne, Frankrike, 89 kr.

Alkoholfritt (Hemgjord) citrondricka/lemonad.

Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier