Helgens meny: Confiterad kummel, kronärtskocksdipp och clafoutis med plommon

Att sjuda fisk i olja på låg temperatur är ett enkelt tillagningssätt som ger ett saftigt resultat. Medan fisken sköter sig själv fixar du både krämig dipp och lyxig plommondessert.

Helgens meny: Confiterad kummel, kronärtskocksdipp och clafoutis med plommon
Foto: Stefan Wettainen

Kronärtskocksdipp med libabröd

  • Förrätt
  • Smårätter & tillbehör
Visa recept

Confiterad kummel med citron

  • Huvudrätt
  • Glutenfritt
Visa recept

Gott att dricka till

Rätt så friskt, vitt vin smakar bra till kummelrätten. Servera det svalt, 8–10 grader, och häll bara upp till kupans största omfång, så att doften får rum att utvecklas.

Budget 75181 Domaine Lalande, Frankrike, 72 kr.

Lite dyrare 2882 La Gascogne, Frankrike, 89 kr.

Alkoholfritt (Hemgjord) citrondricka/lemonad.

Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier