Enkla och goda pepparkakor med mandel

Med färdig pepparkaksdeg och lite mandel gör du enkelt julens godaste kakor!

Tillagningstid: 1 timme
20-30 stycken

Du behöver

  • 1 paket pepparkaksdeg á 250 gram
  • 25 gram flagad mandel
  • 2-3 matskedar finhackad sötmandel

Gör så här

1

Knåda ihop pepparkaksdeg och flagad mandel.

2

Kavla ut degen tunt, strö över den finhackade mandeln och klappa in den med handen.

3

Skär degen i bitar, ca 4 cm x 12 cm. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

4

Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen cirka 8 minuter, passa noga så att de inte bränns vid. Låt kallna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top