Caprisallad med mozzarella och tomat

Du behöver 3 st tomater medelstora mozzarellaost cirka 7 cm 0.5 tsk flingsalt svartpeppar nymalen 2 tsk olivolja 1 st basilika kvist färsk Gör så...


15 portioner

Du behöver

  • 3 st tomater medelstora
  • mozzarellaost cirka 7 cm
  • 0.5 tsk flingsalt
  • svartpeppar nymalen
  • 2 tsk olivolja
  • 1 st basilika kvist färsk

Gör så här

1
Skiva tomaterna så tunt som möjligt, lättast med supervass kniv. Skiva även osten, knappt halvcentimetertjockt.

2
Varva ostskivor med tomat på fat, smula salt och vrid peppar över.

3
Droppa olja över fatet. Spar ett par hela basilikablad till pynt. Strimla resten och strö på salladen. Plasta till ätdags.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top