Så här dukar du upp till sommarens bästa kräftskiva

Äntligen dags för augustifest och knallröda kräftor med goda tillbehör. Bjud på en ljuvlig buffé med ostpaj, smakrika såser, sallad och hembakat knäckebröd.

Så här dukar du upp till sommarens bästa kräftskiva
Buffén är beräknad till sex personer

Beräkna 1/2–1 kg kräftor per person. Ställ också fram några goda ostar, rostat bröd och smör.

Duka upp med både vanliga servetter och våtservetter, det går åt extra mycket servetter på kräftkalas. 

Bruschetta med svamp

  • Buffé
  • Fest
  • Smårätter & tillbehör
Visa recept

Snaps med fänkål och dill

  • Buffé
  • Smårätter & tillbehör
Visa recept

Lemonsoda med hallon

  • Buffé
  • Smårätter & tillbehör
  • Snabblagat (max 30 minuter)
Visa recept

Knäckebröd med solroskärnor

  • Buffé
  • Smårätter & tillbehör
Visa recept

Vispat brynt smör

  • Buffé
  • Fest
Visa recept

Ostpaj med lök

  • Buffé
  • Fest
Visa recept

Romsås med avokado

  • Buffé
  • Fest
  • Snabblagat (max 30 minuter)
Visa recept

Dillmajonnäs med citron

  • Buffé
  • Fest
  • Smårätter & tillbehör
  • Snabblagat (max 30 minuter)
Visa recept

Krispig sallad med äpple

  • Buffé
  • Fest
  • Snabblagat (max 30 minuter)
Visa recept

Plommonpaj med mandeltäcke

  • Dessert
  • Buffé
  • Fest
  • Fria från de fyra sädesslagen
Visa recept

Att dricka till

Öl och snaps är traditionella och utmärkta val till kräftorna. Ett elegant och mera överraskande alternativ är champagne.

Snaps
19 Utö, 38 %, 199 kronor för 500 ml.

Öl
Lager 1268 Bistro Lager, 4,2 %, Sverige, 13:90 för 330 ml. Eko.

Öl
Ale 1547 Sigtuna Organic Ale (APA), Sverige, 4,5 %, 19:90 för 330 ml. Eko.

Alkoholfritt
1985 Carlsberg Non-Alcoholic 0,5 %, Internationell, 11:50 för 330 ml.

Champagne
2272 Pannier, 199 kr.

Rosé 7471 Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut, 279 kr.

Alkoholfritt
1979 Richard Juhlin Blanc de Blancs Non-Alcoholic, 89 kr.

Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier