3 goda vardagsrätter med fläskfärs

Fläskfärsen hamnar ofta i nötfärsens skugga men är god, saftig och lätt att variera. Vi lagar asiatiska fläskfärsbullar, bolognesegryta och välmatad färsgratäng.

3 goda vardagsrätter med fläskfärs

Bolognesegryta med bönor

  • Huvudrätt
  • Mjölkfria
Visa recept

Värt att veta om fläskfärs

Fläskfärs ger med sin fetthalt på 20–25 procent ett saftigt resultat och framhäver andra smaker. Den kan användas som den är eller blandas med exempelvis nötfärs. 

Den används i klassiska svenska rätter som kålpudding och kåldolmar men passar också utmärkt i asiatisk mat, som biffar, bullar eller fyllning i dumplings. 

Köttbullar, biffar, pajer och köttfärslimpor blir extra saftiga med fläskfärs.

Beräkna cirka 100 gram färs per portion. Gör du färssås eller grytor som drygas ut med andra ingredienser, räcker det med 75 gram per portion.

Följ hållbarhetsanvisning på förpackningen. Maler du själv så tillaga färsen samma dag.