Pizza bianca med färskpotatis
30 minuter Recept från Icakuriren.se
Färskpotatissallad med gravad lax
40 minuter Recept från Icakuriren.se
Marockansk potatis med korv
50 minuter Recept från Icakuriren.se
Värt att veta om färskpotatis
Färskpotatis eller nypotatis, som den också kallas, skördas för direkt konsumtion utan föregående lagring. Färskpotatisen har inte uppnått full mognad när man skördar den, det är därför den har så tunt skal. Det gör också att den har sämre lagringsegenskaper än vinterpotatisen. Säsongen pågår från maj till augusti.
Koka färskpotatisen varsamt. Koka upp vatten med salt och lägg ner potatis och eventuellt en dillkvist när det kokar. Koka potatisen precis klar (känn med sticka), häll av och servera.
Färskpotatis passar bra ihop med smör, brynt smör och örter som dill, gräslök och körvel.
Kokt potatis över? Skiva, lägg på knäcke, toppa med gräslök.