Helgens mat: Krämig soppa, hel kyckling och lättlagad dessert

Hel kyckling är bra bjudmat som nästan sköter sig själv. Vi serverar den med dansk potatis och en ljuvlig skysås. Missa inte desserten, lika lättlagad som den är läcker!

Helgens mat: Krämig soppa, hel kyckling och lättlagad dessert

Blomkålssoppa med forellrom

  • Förrätt
  • Fria från de fyra sädesslagen
Visa recept

Chokladfluff med kardemumma

  • Dessert
  • Snabblagat (max 30 minuter)
Visa recept
Gott att dricka till

Ett syrapiggt, men mjukt följsamt rött vin smakar fint till årets första vårkyckling. 14–16 grader är lämplig serveringstemperatur.

Budget 22299 Domaine Lalande Réserve Merlot, Frankrike, 70 kr.
Lite dyrare 6292 Gardo & Morris Pinot Noir, Nya Zeeland, 100 kr.
Alkoholfritt Sval blåbärsdryck.

Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier