Helgens mat: Krämig soppa, hel kyckling och lättlagad dessert

Hel kyckling är bra bjudmat som nästan sköter sig själv. Vi serverar den med dansk potatis och en ljuvlig skysås. Missa inte desserten, lika lättlagad som den är läcker!

Helgens mat: Krämig soppa, hel kyckling och lättlagad dessert
Blomkålssoppa med forellrom
Förrätt

Blomkålssoppa med forellrom

30 minuter   Recept från Icakuriren.se
Hel kyckling med rosmarinsmör
Huvudrätt

Hel kyckling med rosmarinsmör

1 timme 20 minuter   Recept från Icakuriren.se
Chokladfluff med kardemumma
Dessert

Chokladfluff med kardemumma

25 minuter   Recept från Icakuriren.se
Gott att dricka till

Ett syrapiggt, men mjukt följsamt rött vin smakar fint till årets första vårkyckling. 14–16 grader är lämplig serveringstemperatur.

Budget 22299 Domaine Lalande Réserve Merlot, Frankrike, 70 kr.
Lite dyrare 6292 Gardo & Morris Pinot Noir, Nya Zeeland, 100 kr.
Alkoholfritt Sval blåbärsdryck.

Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier