3 lättlagade recept med viltskav

Viltskav är kött från hjort, älg eller ren. En praktisk frysvara som lätt förvandlas till panna med gräddig sås, wok med grönsaker eller varma mackor.
Foto: Lee Kearney

3 lättlagade recept med viltskav

Viltskavspanna med svamp

  • viltskav
  • Huvudrätt
Visa recept

Värt att veta om viltskav:

  • Viltskav är en frysvara gjord på kött från ren, älg eller hjort. Köttet pressas samman i tunna skivor och går bra att ta direkt från frysen till pannan. Det är ett magert kött som tinar snabbt och som med sin milda köttsmak har många användningsområden.
  • Klassiska smaker som grädde, svamp och lök är alltid gott till viltskaven. Prova även att fräsa köttet med lök och vitkål i tunna strimlor. Tillsätt grädde och kalvfond och koka samman till en simmig sås. Rårörda lingon och kokt potatis är givna tillbehör.
  •  Produkten har sitt ursprung i samisk matkultur.